Pääsiäiskonsertti - Johannes-passio

Pääsiäiskonsertti - Johannes-passio

ke 27.3. Lappeenranta-sali klo 19
Johtaa Erkki Lasonpalo

Solistit Heta Sammalisto, sopraano
           Anu Ontronen, mezzosopraano
           Heikki Halinen, tenori
           Hannu Forsberg, basso, Pilatus
           Tiitus Ylipää, basso, Jeesus
           Heikki Kulo, evankelista
Etelä-Karjalan klassinen kuoro, valmennus Jonna Imeläinen ja Toomas Kapten

Ohjelma: 
Johann Sebastian Bach: Johannes-passio, BVW 245

Liput 32 € / 22 €, opiskelijat 7 €

Kausikorttikonsertti

Konsertin kesto n. 130 min, ei väliaikaa.

Teoksista ja taiteilijoista


Johannes-passio on Johann Sebastian Bachin (1685-1750) säveltämä kaksiosainen passio, joka kuvaa pääsiäisen ajan tapahtumat Jeesuksen vangitsemisesta hautaamiseen.
Carl Philipp Emanuel Bachin ja Johann Friedrich Agricolan laatiman muistokirjoituksen mukaan Bach sävelsi elämänsä aikana viisi passiota mutta niistä vain kaksi  Matteus-passio ja Johannes-passio ovat säilyneet nykypäivään.
Johannes-passion ensiesitys oli Leipzigin Nikolainkirkossa pitkänäperjantaina vuonna 1724. Bachin soitinnus Johannes-passiossa saattaa viitata siihen, että ainakin osa musiikista on sävelletty jo säveltäjän asuessa Weimarissa. Passioissa orkesterin kokoonpano on rajoitetumpi kuin esimerkiksi Bachin Magnificatissa ja h-molli-messussa. Vaskia tai patarumpuja ei käytetä lainkaan ja niiden suuret kuoro-osuudet ovat sävyltään hartaita eivätkä mahtipontisia. Johannes-passio oli Bachin ensimmäinen suurimuotoinen vokaaliteos. Passio on kaksiosainen, koska teoksen osien välissä oli tarkoitus järjestää pitkäperjantain jumalanpalvelus. Teoksen tapahtumat noudattavat Krisitinuskon Pääsiäis-kertomusta: Kristuksen vangitseminen, oikeudenkäynti, ristiinnaulitseminen ja kuolema.


Etelä-Karjalan klassinen kuoro on lappeenrantalainen noin 40 laulajan sekakuoro. Kuoron taiteellisena johtajana toimii Toomas Kapten, joka on luotsannut kuoroa jo vuodesta 1990. Kaptenin johdolla Klassinen kuoro on vakiinnuttanut paikkansa eteläkarjalaisen konserttiyleisön mielissä korkeatasoisena harrastajakuorona. Kuoron varajohtajana on toiminut vuodesta 2019 Jonna Imeläinen, joka harjoituttaa kuoroa viikoittain.
Kuoron ohjelmiston pääpaino on suurissa kirkkomusiikkiteoksissa ja kautta historiansa kuoro onkin tehnyt yhteistyötä eri orkestereiden kanssa, joista Lappeenrannan kaupunginorkesteri on yhä merkittävä yhteistyökumppani. Vuosien varrelle kuoro on tehnyt yhteistyötä muun muassa Lappeenrannan Musiikkiopiston orkesterin sekä Rakuunasoittokunnan kanssa. Kuoro on tehnyt myös esiintymismatkoja ulkomaille.

Lippujen hinnat

Peruslippu:  32 €

Eläkeläiset, työttömät: 22 €

Opiskelijat: 7 €

Lapset alle 16v. ilmaiseksi konserttiin.

Lappeenrannan kaupunginorkesterin toimisto
Villimiehenkatu 1 PL 11
53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Saavutettavuusseloste

Evästeet

Neuvoja ja opastusta tämän sivuston käyttöön saat Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä, puhelin 05 616 2220 tai winkki@lappeenranta.fi.