Etusivu Kävijälle
Lappeenrannan kaupunginorkesteri

Konserteissa kävijälle

Elävän orkesterikonsertin käytänteet tulevat orkesterihistorian myötä pitkinä perinteinä. Ohessa vinkkejä miellyttävään konserttikokemukseen:

Konserttiliput

Konserttilippuja myydään kaupungintalon asiakaspalvelupisteessä Winkissä 1.kerroksessa heti pääovesta vasemmalle. Liput kannattaa hankkia parhaiten etukäteen lipunmyyntipisteistä tai verkosta, jotta vältät mahdollisen jonottamisen. Lippuja konserttiin saa ostaa Winkistä tuntia ennen konsertin alkua. Tietoja lipunmyynnistä.

Väliaikatarjoilut

Konserteissamme on jälleen väliaikatarjoilu! Ravintola Wilhelmiina by Kolme Kiveä Co. palvelee konserttivieraita Lappeenranta-salin aulassa.

Konserttien väliaikavaraukset

Konserttien väliajalle voit tehdä ennakkoon tarjoiluvarauksen
puh. 010 666 8610 tai sähköpostilla: myynti@kolmekivea.fi.

Tarjoilupisteet/kassat avautuvat tuntia ennen konsertin alkua. Tutustu ravintolaan

Vaatesäilytys

Lappeenranta-salissa ulkovaatteet viedään salin lämpiössä 01–kerroksen vaatesäilytykseen lämpiön perällä. Vaatesäilytys maksaa syyskaudesta 2018 alkaen 1,50 €.


Käsiohjelma

Käsiohjelmassa kerrotaan konsertin esiintyjistä ja teoksista. Niiden kautta musiikkielämyksesi täydentyy ja avautuu uudella tavalla ja voit vielä konsertinkin jälkeen palata illan ohjelmaan.
 
Kun orkesteri saapuu..

 Kaupunginorkesterimme konserteissa muusikkojen saapuessa yleensä taputetaan kannustavasti. Konserttimestari saapuu viimeiseksi ja virityttää orkesterin. Orkesteri on tämän jälkeen valmis vastaanottamaan lavalle kapellimestarin ja solistin.

Milloin voi antaa aplodeja eli taputtaa

Kiitokset orkesterille, solistille ja kapellimestarille voit osoittaa taputtamalla. Klassisen ja yleensä orkesterimusiikin konserteissa taputetaan vasta teoksen lopuksi. Solistikonsertoissa ja sinfonioiden osien välillä ei yleensä taputeta. Jos esitys on ollut erityisen koskettava, voit myös tuolloin huutaa Bravoota tai nousta seisomaan. Huomioithan, että esityksen aikana seurustelu, käveleminen salissa tai mobiililaitteiden käyttö häiritsee kanssakuulijoita. Aplodien aikana voit ottaa kuitenkin valokuvia omaan käyttöön!

Väliaika

Väliaika on tarkoitettu Sinun ja orkesterin levähdystauoksi. Muusikot ”lataavat akkujaan” keskittymistä vaativaan soittoonsa ja Sinä puolestasi voit väliajalla lukea käsiohjelmaa, seurustella ystäväsi kanssa tai vaikkapa ostaa virvokkeita lämpiön tarjoilupisteestä. Lämpiön saniteettitilat sijaitsevat 01-kerroksen naulakkoalueen vasemmassa kulmassa ja inva-wc oikealla.

Hajusteet

Monet parfyymit yms. ovat osa Sinua, mutta huomioithan kanssayleisösi konserteissa monen ihmisen tuoksuoireilun vuoksi.

Kukka/muut tervehdykset

Aplodit ovat tärkein kiitos esiintyjille. Mikäli kuitenkin haluat muistaa solistia tai kapellimestaria esim. kukkatervehdyksen muodossa, toimita tervehdys vietäväksi hyvissä ajoin salin henkilökunnan kautta esiintyjien lämpiötiloihin.

Konsertin päätyttyä

Konsertin päätyttyä toivomme, että palaat kotiisi virkistyneenä ja iloisin mielin! Jos haluat kiittää solistia tai kapellimestaria henkilökohtaisesti tai hankkia käsiohjelmaasi nimikirjoituksen, voit pyytää orkesterin henkilökunnalta mahdollisuutta tähän. Usein kapellimestari on esityksen jälkeen salin tulo-oven lähettyvillä lämpiön puolella.


Auta meitä kehittämään toimintaamme  anna palautetta!

Piditkö konsertista? Löysitkö hyvin perille? Sujuiko naulakkopalvelut ongelmitta? Muita risuja ja ruusuja? 

Palautteesi on tärkeää. Klikkaa ja kerro kuinka voimme palvella jatkossa entistä paremmin.  

Lappeenrannan kaupunginorkesterin toimisto
Villimiehenkatu 1 PL 11
53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Saavutettavuusseloste

Evästeet

Neuvoja ja opastusta tämän sivuston käyttöön saat Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä, puhelin 05 616 2220 tai winkki@lappeenranta.fi.