Lappeenrannan kaupunginorkesterilaisia sillalla.

Talven taikaa ja kevätiltojen vaaleutta

Keskus on siellä, missä sinä olet! Samoin musiikki on siellä, missä sinä olet, eikä vain jossain muualla toisessa kaupungissa, maassa tai vaikkapa ääntä välittävässä laitteessa.

Musiikkikokemus syntyy vuorovaikutuksesta muusikoiden ja yleisön välillä. Tuo kokemus on parhaimmillaan innoittava yhteisöllinen tapahtuma, jota ei voi tavoittaa internetin ja striimausten välityksellä tai vaikkapa yksistään äänilevyä kuunnellen.

Musiikin vaikutuksia on tutkittu laajasti.
Näissä tutkimuksissa elävän musiikin on todettu parantavan muun muassa ihmisen oppimiskykyä,
terveyttä ja vastustuskykyä. Hyvän olon lisäksi musiikki stimuloi aivoja voimakkaasti, sillä aivoissa aktivoituu useita tunteisiin, tietoisuuteen ja motoriikkaan liittyviä osa-alueita.


Lappeenrannan kaupunginorkesterin kevätkauden konserteissa värit säihkyvät orkestraalisista
puutarhoista kaupunkinäkymiin, laulusta oopperaan. Myytit ja eri aikakausien tunnelmat voit kuulla elävinä Sinuun vaikuttavina esityksinä, kun orkesteriamme johtavat taiteellinen johtajamme Erkki Lasonpalo sekä vierailevat kapellimestarit Tarmo Peltokoski, Henri Sigfridsson, Vytautas Lukočius ja Riku Huhtasalo. Pääset kokemaan talvi-illan ”tyhjän taulun” Tabula rasan, kulkemaan Pariisiin Montmartren kulmille tai vaikkapa eläytymään kohtaloihin keväisen aamunkoitteessa.

Lähde kanssamme musiikkimaailman eheyttävään ja energiaa antavaan matkaan.

Tervetuloa!

Milko Vesalainen
Intendentti
    

Orkesterin toimisto
Villimiehenkatu 1 PL 11
53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Saavutettavuusseloste

Neuvoja ja opastusta tämän sivuston käyttöön saat Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä, puhelin 05 616 2220 tai winkki@lappeenranta.fi.