ESIINTYJÄT & SÄVELTÄJÄT
Olli Mustonen toimii musiikkielämässä suvereenisti kolmessa roolissa: säveltäjänä, pianotaiteilijana ja kapellimestarina. Mustosen sävellystyössä keskeisellä sijalla ovat kolmen sinfonian lisäksi suurimuotoiset kamarimusiikkiteokset ja konsertot. Hänellä on laaja levytystuotanto, joka on palkittu muun muassa Edison- ja Gramophone-palkinnoilla. Mustoselle on myös myönnetty Suomen kulttuuriministeriön Suomi-palkinto, Pro Finlandia -mitali ja Hindemith-musiikkipalkinto. Vuodesta 2023 lähtien hän on toiminut Lapin kamariorkesterin päävierailijana, ja sitä ennen Turun filharmonisen orkesterin taiteellisena johtajana.
Igor Stravinsky (1882–1971) oli venäläissyntyinen säveltäjä, joka nousi 1900-luvun musiikin suurimpiin uudistajiin. Hän tuli kansainvälisesti tunnetuksi baleteillaan Tulilintu, Petruška ja Kevätuhri, jotka mullistivat balettimusiikin kenttää. Stravinskyn sävellystyö jakautuu kolmeen pääkauteen: venäläiseen, uusklassiseen ja sarjalliseen kauteen. Stravinskyn asui suuren osan elämästään Ranskassa ja Yhdysvalloissa.
Paul Hindemith (1895–1963) oli saksalainen säveltäjä, alttoviulisti, kapellimestari ja musiikkiteoreetikko. Hänen laajaan tuotantoonsa sisältyy oopperoita, sinfonioita, kamarimusiikkia ja pedagogisia teoksia. Hindemithin tunnetuimpia teoksia ovat muun muassa Mathis der Maler -sinfonia ja Symphonic Metamorphosis of Themes by Carl Maria von Weber. Hindemith myös kehitti käsitteen "gebrauchsmusik" eli "käyttömusiikki", jonka tarkoituksena oli tehdä musiikista saavutettavaa myös amatööreille.
Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791) oli itävaltalainen säveltäjä ja yksi länsimaisen taidemusiikin suurimmista neroista. Mozartia kuvaillaan usein ihmelapseksi, sillä hän aloitti säveltämisen ja esiintymisen hyvin varhain. Mozart sävelsi elämänsä aikana yli 600 teosta: oopperoita, sinfonioita, konserttoja, kamarimusiikkia ja kirkkomusiikkia. Hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat oopperat Figaron häät, Don Giovanni ja Taikahuilu, sekä Jupiter-sinfonia ja Requiem.