Kanjoneista tähtiin

Kanjoneista tähtiin

to 7.9. Lappeenranta-sali klo 19
Johtaa Erkki Lasonpalo
Solisti Kirill Kozlovski, piano

Ohjelma:
Amy Beach: Bal Masque op. 22, sov. E. Lasonpalo
Philip Glass: Pianokonsertto nro 2 ’After Lewis and Clark 2004’, sov. P. Barnes
Bohuslav Martinů: Sinfonietta ’La Jolla’

Liput 32 /22 /7 €
KAUSIKORTTIKONSERTTI

Matkalla kanjoneista tähtiin koet raikkaan tuulahduksen kahdelta mantereelta. Pianotaiteilija Kirill Kozlovski tuli lappeenrantalaisyleisölle tunnetuksi viime tammikuun Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen pianistina yhdessä laulajapariensa kanssa. Kozlovskin sormien ja reagoinnin nopeus sekä herkkien tunnelmien taju teki suuren vaikutuksen kuulijoihin. Nyt kuulemme tätä loistavaa pianistia Philipp Glassin 2.pianokonserton solistina.

Philip Glassin Pianokonsertto nro 2 vuodelta 2004 on kahden amerikkalaisen raudan lujan tutkimusmatkailijan Lewisin ja Clarkin kunniaksi sävelletty teos. Konserton toiselle osalle on ominaista pehmeä huiluteema, joka edustaa intiaanityttö Sacagaweaa, joka auttoi retkeläisiä ankaran talven aikana heidän vaelluksellaan Yhdysvaltojen keskilännen läpi.

Amy Beach (1867-1944) oli Yhdysvaltojen ensimmäisiä naispuolisia säveltäjiä, joka raivasi tiensä rohkeasti esille monien eri vaiheiden jälkeen. Bal Masque (1893) on viehättävä ja kiehtova irlantilaisvaikutteinen impressio.

Bohuslav Martinů oli yksi monista eurooppalaisista pakolaisista, jotka pakenivat Yhdysvaltoihin toisen maailmansodan syttyessä. Hän aikoi lopulta palata kotiinsa Tšekkoslovakiaan, mutta otti lopulta Yhdysvaltain kansalaisuuden vuonna 1952. Pirteä ja helposti lähestyttävä Sinfonietta La Jolla on kirjoitettu amerikkalaiselle La Jolla musiikkisäätiölle.

Konsertin kesto n. 2 tuntia sisältäen väliajan

Lippujen hinnat

Peruslippu: 32 €

Eläkeläiset, työttömät: 22 €

Opiskelijat: 7 €

Lapset alle 16v. ilmaiseksi konserttiin

Lappeenrannan kaupunginorkesterin toimisto
Villimiehenkatu 1 PL 11
53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Saavutettavuusseloste

Evästeet

Neuvoja ja opastusta tämän sivuston käyttöön saat Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä, puhelin 05 616 2220 tai winkki@lappeenranta.fi.