Etusivu OrkesteriMuusikotI ja II viulut

Kanerva Mannermaa

I viulu,  konserttimestari, vs.

Esittely tulossa.

Linnea Hurttia

I viulu, II konserttimestari

Lapsuudenkodissani soi aina musiikki. Isäni on ammatiltaan laulunopettaja, ja molemmat siskonikin laulavat ja soittavat. Jos joskus sattui olemaan muuten hiljainen hetki, äiti laittoi radiosta päälle ”Classic-FM”:n.

Aviomieheni on myös ammatiltaan muusikko ja esiinnymmekin aika paljon yhdessä jousiduona nimeltä ”Kleio”.

Tulin Lappeenrannan kaupunginorkesteriin töihin keväällä 2015. Sitä ennen ehdin opiskella Sibelius-Akatemian lisäksi Madridissa, Budapestissa ja Hannoverissa. Minusta Lappeenranta on Suomen paras kaupunki: Täällä on kunnon talvet, ja kesät Saimaan syleilyssä.

Aika työn ulkopuolella kuluu suurimmaksi osin 6-vuotiaan poikamme kanssa puuhaillessa. Käymme melomassa, hiihtämässä ja marja- ja sienimetsällä. Jos joskus sattuu vielä olemaan ihan omaa aikaa, luen mielelläni, taittelen origameja ja unelmoin puutarhasta.

Johanna Koponen

I viulu, äänenjohtaja

Olen tamperelaislähtöinen viulisti ja olen löytänyt tieni Lappeenrantaan tänä syksynä. Pienen orkesterin tiivis yhteisö on aina kiehtonut minua.

Aloitin viulunsoiton 7-vuotiaana huippuviulisti Anne-Sophie Mutterin tulkitsemasta Mendelssohnin viulukonsertosta inspiroituneena.

Klassikkoteokset ovat edelleen suosikkejani, vaikka olen oppinut pitämään myös nykymusiikista. Parasta soittamisessa on tehdä musiikkia hyvässä ilmapiirissä aistien varassa.

Elämääni tahdittavat tarmokas sellisti-aviomies ja pieni koira. Myös monipuolinen urheilu, partio ja käsityöt pitävät mielen virkeänä.

Anne Sirviö

I viulu, varaäänenjohtaja

Soittimeni on viulu. Siinä kiehtoo soinnin ja soittimen kauneus. Viulunsoiton haasteellisuus pitää nöyränä ja ahkerana, mutta palkintojakin tulee joskus :)

Olen kotoisin Iisalmesta. Tulin Lko:iin 1984.

Kuuntelen teoksia, joita en pääse työssäni soittamaan: oopperaa ja isoja orkesteriteoksia. Pidän jazzista, ja fadolla lääkitsen kaikki vaivat.

Kiinnyn ohjelmistoon, jota työstetään syvällisesti. Opettelen mielellään teoksia, joita en ennestään tunne tai joita en ole soittanut. Laadukas moderni musiikki, tervetuloa nuottitelineelle!

Lempipaikkani Lappeenrannassa ovat polut Saimaan rannoilla.

Maija Wesslund

II viulu, äänenjohtaja

Aloitin viulunsoiton 4-vuotiaana Porvoossa, mutta minua taisi silloin kiinnostaa enemmän verhoissa roikkuminen. Intohimo yhteismusisointiin syttyi viimein Itä-Helsingin musiikkiopistossa, Helsingin lapsi- ja juniorijousissa.

Ensimmäisen vakituisen työni aloitan Lko:ssa toisen viulun äänenjohtajana syksyllä 2018. Sydäntäni lähellä on saunominen, ruuanlaitto, sienestys ja avantouinti. Toivon saavani kasaan avantouintijengin orkesterin muusikoista, ainakin käyrätorvi- ja lyömäsoittajakämppiksistäni.

Lempipaikkani Lappeenrannassa on oma ranta Kahilanniemessä sekä mummola.

Jaana Kauppinen

II viulu, varaäänenjohtaja

Viulu valikoitui soittimekseni kaverini innoittamana.

Mikkelin musiikkiopiston ja Sibelius-Akatemian kautta tieni kulki 1983 orkesterin riveihin 2.viulun äänenjohtajaksi, josta siirryin varaäänenjohtajaksi.

Vapaa-aikaani vietän paljon eri yhdistysten parissa. Erilaisiin talkoisiin olen aina valmis ja löydänkin itseni välillä mitä ihmeellisimmistä paikoista.

Liikkeessä minut pitää mm. geokätköily, jossa liikunnan ja löytämisen riemun lisäksi saan tutustua uusiin paikkoihin niin kotiseudulla kuin kauempanakin.


Boguslaw Kobierski

II viulu, varaäänenjohtaja

Olen puolalainen viulisti, valmistuin Musiikkiakatemiasta Gdanskista Puolassa.

Aloitin Lappeenrannan kaupunginorkesterissa vuonna 1990.

Harrastan purjeveneilyä Saimaalla.