Etusivu OrkesteriMuusikotHuilu, oboe, klarinetti, fagotti

Tiina Heinonen

Huilu, äänenjohtaja

Valitsin huilun kuultuani sen sanan, alunperin soitin oli piano. Musiikkiluokilta alkanut harrastus muuttui ammatiksi.

Harrastuksiin kuuluu kaikenlainen näpertely, liikunta eri muodoissa, matkustelu ja uuden kokeminen. Luonto antaa sykähdyttävimpiä kokemuksia. Hyvä ruoka ja ystävät, perheen ohella on iloni.

Musiikillinen pohjani on kotona radiosta kuunneltu viihdemusiikki, minkä vuoksi tunnen laajalti myös kevyempää genreä.

Utelias mieli pitää ihmisen virkeänä ja estää sammaloitumasta, se olkoon mottoni.

Marianne Järvinen

Huilu, vuorotteleva äänenjohtaja

Aloitin huilunsoiton puhallinorkesterikoulussa Tampereen Konservatoriossa. Olin lumoutunut huilun kauniista soinnista. Yhdessä musisointi vei nuoren tytön mennessään ja unelma-ammatti oli löytynyt. Opinnot jatkuivat myöhemmin Sibelius-Akatemiassa. Valmistumisen jälkeen ovet pian aukesivat ammattiorkesteriin.

Muusikkous on minulle elämäntapa ja on vahvasti läsnä myös vapaa-ajalla. Hyvässä seurassa musisoiminen on minulle luontevin tapa olla. Kun toisinaan maltan olla erossa huilusta; luen, kuuntelen musiikkia, kuntoilen ja ihailen kahden tyttäreni kasvua. Perheeni kanssa vietetty arki on minulle tärkeää ja rikastuttaa kaikkea sitä mitä muusikkona olen.

Jorma Lautanen

Klarinetti, äänenjohtaja

Soittoharrastukseni alkoi Lappeenrannan seurakuntien soittokunnassa. Kapellimestari asetteli tulokkaat riviin pituusjärjestykseen. Kohdalleni tuli klarinetti, ihan hyvä valinta.

Lappeenrannan musiikkiopistosta pääsin Sibelius-Akatemiaan ja 1989 sain paikan orkesteriin.

Musiikin suhteen olen aivan kaikkiruokainen.

Työskentelen myös mielelläni nuorten parissa toimiessani Lappeenrannan seurakuntien soittokunnan kapellimestarina ja tuntiopettajana musiikkiopistolla.

Vapaa-ajallani viihdyn Saimaan saaristossa veneillen, kalastellen ja mökkeillen.


Santeri Kaksonen

Oboe, äänenjohtaja

Soittimekseni valikoitui oboe sen persoonallisesta ja hienosta äänenväristä johtuen. Alituisesta suukappaleiden eli röörien väsäämisestä huolimatta olen ollut tyytyväinen valintaani.

Orkesterikirjallisuudesta löytyy oboelle paljon mielenkiintoista soitettavaa. Erityisesti Beethovenin, Mahlerin ja Wagnerin musiikki kerta toisensa perään sykähdyttää edelleen. Toisaalta olen viihtynyt erinomaisesti myös orkesterillemme ominaisen kamari-ja uuden musiikin parissa.

Vapaa-ajalla minua kiinnostavat yhteiskunnalliset aiheet, politiikka ja historia erityisesti. Niihin liittyvää luettavaa löytyykin mukavasti.

Juoksulenkki Saimaan rannalla antaa myös paljon. Kovana penkkiurheilijana seuraan myös jääkiekkoa, joten minuun saattaa törmätä SaiPan otteluissa Kisapuistossa.

Mika Suihko

Oboe, varaäänenjohtaja

Musiikin ihmemaailma alkoi avautua minulle kahdeksan vanhana Joensuussa. Instrumenttini oli aluksi piano. Musiikkiopistossa pianon rinnalle tuli sittemmin oboe. Ja oboe veikin sitten mennessään. En olisi ehkä nuorena uskonut, että ihan ammattiin asti, mutta sillä tiellä ollaan.

Lukion jälkeen pääsin Sibelius-Akatemiaan opiskelemaan, josta valmistuin sitten aikanaan musiikin maisteriksi. Ennen sitä opiskelin pari vuotta myös Detmoldin musiikkikorkeakoulussa Saksassa.

Perheeseen kuuluu vaimo ja kolme poikaa. Vapaa-aika kuluukin kolmen pojan menoa ihmetellessä, ja kesäisin koko perhe tykkää purjehtia Saimaalla.

Béla Röhl

Fagotti, äänenjohtaja

Lappeenrannan kaupunginorkesterin toimisto
Villimiehenkatu 1 PL 11
53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Saavutettavuusseloste

Evästeet

Neuvoja ja opastusta tämän sivuston käyttöön saat Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä, puhelin 05 616 2220 tai winkki@lappeenranta.fi.