Etusivu Valtion taidetoimikuntien uudet jäsenet on valittu 2021-22 – Lappeenrannan kaupunginorkesterin intendentti Milko Vesalainen musiikkilautakunnan jäseneksi
Ajankohtaista
9.10.2020 10.00

Valtion taidetoimikuntien uudet jäsenet on valittu 2021-22 – Lappeenrannan kaupunginorkesterin intendentti Milko Vesalainen musiikkilautakunnan jäseneksi

Milko Vesalainen
Taideneuvosto on nimennyt uudet jäsenet valtion taidetoimikuntiin ja alueellisiin taidetoimikuntiin. Toimikunnat jakavat apurahoja ja palkintoja vuositasolla yhteensä 22,5 miljoonaa euroa.

Lappeenrannan kaupunginorkesterin intendentti Milko Vesalainen nimettiin valtion musiikkilautakunnan jäseneksi kaudelle 2021-22. Musiikkilautakunnan puheenjohtajana toimii taiteilijaprofessori Elina Mustonen. Milko Vesalainen on toiminut kaupunginorkesterin intendenttinä ja Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen toiminnanjohtajana vuodesta 2006 alkaen.

Taideneuvosto pyysi keväällä ehdotuksia yli 700 taholta, muun muassa taiteen alan järjestöiltä, korkeakouluilta ja maakuntaliitoilta. Ehdotuksia tuli aiempia vuosia enemmän, lähes 1100. Kun taidetoimijoilta pyydettiin ehdokkaita, painotettiin kunkin taiteenalan eri lajien tuntemusta, laajaa näkökulmaa kulttuurielämään sekä kulttuurien moninaisuuden huomiointia.

Milko Vesalainen (s.1970) on suomalainen huilisti, kuvataiteilija ja intendentti. Vesalainen on Lappeenrannan kaupunginorkesterin intendentti ja Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen sekä Saimaa Sinfoniettan intendentti. Hän toimi Hyvinkään Orkesterin intendenttinä vuosina 1994-2006, jolloin Hyvinkään Orkesteri pääsi ensimmäisenä uutena klassisen musiikin ammattiorkesterina lakisääteisen valtionosuuden piiriin vuonna 2005. Vesalaisen pitkäjänteisen työn myötä Saimaa Sinfonietta on nousemassa Saimaan alueen ilmiöksi 2020-luvulla.

Vesalainen on ammattihuilisti ja huilunsoitonopettaja, joka on opiskellut huilunsoittoa muun muassa Timo Pulakan, Olli Pohjolan ja Ilpo Mansneruksen oppilaana, mutta myös musiikkitieteilijä ja semiootikko Helsingin Yliopistosta. Vesalainen on toiminut musiikkikriitikkona eri sanomalehdissä ja tehnyt Yleisradiolle klassisen musiikin esitelmiä ja radiodokumentteja vuodesta 1994 alkaen.

Milko Vesalaiselle on myönnetty Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi 2019, Suomen sinfoniaorkesterit r.y:n hopeinen kunniamerkki 2005 ja Hyvinkään kaupungin nuoren taiteilijan palkinto 1990. Vesalainen on myös kuvataiteilija: Hän on ollut kotimaassa mukana muun muassa jurytetyissä valtakunnallisissa, Hyvinkään Taiteilijaseuran ja Viipurin taiteilijaseuran näyttelyissä ja pitänyt yksityisnäyttelyjä eri puolella Suomea. Hänet on jo aiemmin palkittu lukuisissa kansallisissa ja kansainvälisissä lasten ja nuorten taidekilpailuissa yli 70 palkinnolla vuosina 1974-1992.

Kuva: Maarit Kytöharju

Lisätietoja: Milko Vesalainen, intendentti

Lue lisää Taidetoimikuntien uudet jäsenet valittu

Orkesterin toimisto
Villimiehenkatu 1 PL 11
53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Saavutettavuusseloste

Neuvoja ja opastusta tämän sivuston käyttöön saat Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä, puhelin 05 616 2220 tai winkki@lappeenranta.fi.