4.11.2021 12.47

Lappeenrannan kaupunki on varautunut koronatodistuksen käyttöönottoon

Lappeenrannan kaupunki on varautunut ottamaan käyttöön koronatodistuksen ei-lakisääteisissä palveluissaan, jos siihen tulee koronatilanteen vuoksi tarve.

EU:n koronatodistus toimii koronapassina. Koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta: todistus koronarokotuksesta, todistus koronatestituloksesta ja todistus sairastetusta koronavirustaudista. Ne ovat saatavilla Omakannasta.

Turvallisuus- ja riskienhallintapäällikkö Ari-Pekka Meurosen mukaan kaupunki on sitoutunut noudattamaan viranomaisten ohjeistusta todistuksen osalta.

– Haluamme mahdollistaa palvelutarjonnan tilanteessa, jossa sitä jouduttaisiin rajoittamaan ilman koronatodistusta.

Tarvittaessa koronatodistusta edellytettäisiin asiakkailta kaupunginorkesterin konserteissa, kaupunginteatterin esityksissä ja tapahtumissa, museoiden näyttelyissä ja tapahtumissa, kaupungin muissa kulttuuritapahtumissa, kaupungin uimahalleissa ja niiden kuntosaleilla, Myllysaaren saunassa, Sammonlahden ja Joutsenon kuntosaleilla sekä kaupungin järjestämissä ohjatuissa liikuntaryhmissä ja -tapahtumissa.

Kaupungin kulttuurijohtaja Anu Talka kertoo, että kaupungilla on selvät suunnitelmat koronatodistuksen käyttöönoton ja todistusten tarkistuskäytäntöjen varalle.

Käytännössä asiakas sitoutuu lipun ostaessaan esittämään voimassa olevan koronatodistuksen, mikäli viranomainen tai muu taho sitä kaupungin palvelutapahtumiin osallistumiseksi edellyttää.

Lappeenrannan kaupunki ei ole velvollinen palauttamaan lipun hintaa asiakkaalle, mikäli asiakas ei pysty osoittamaan voimassa olevaa koronatodistusta osallistuessaan palvelutapahtumaan, jossa viranomainen, tapahtumajärjestäjä tai muu taho sitä edellyttää. Lippua voidaan siirtää palvelutapahtumaa edeltävänä päivänä, mutta ei enää tapahtumapäivänä.

Tällä hetkellä koronatodistusta ei edellytetä kaupungin palvelutoimintaan osallistuessa. Mikäli tilanne muuttuu, kaupunki tiedottaa siitä erikseen.

Lisätietoja:

Turvallisuus- ja riskienhallintapäällikkö Ari-Pekka Meuronen,
puh. 040 358 1443, ari-pekka.meuronen(at)lappeenranta.fi

Kulttuurijohtaja Anu Talka,
puh. 040 350 8111, anu.talka(at)lappeenranta.fi

Matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja Mirka Rahman,
puh. 040 849 9161, mirka.rahman(at)lappeenranta.fi

Orkesterin toimisto
Villimiehenkatu 1 PL 11
53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Saavutettavuusseloste

Neuvoja ja opastusta tämän sivuston käyttöön saat Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä, puhelin 05 616 2220 tai winkki@lappeenranta.fi.