Etusivu OrkesteriMuusikotAlttoviulu, sello ja kontrabasso

Markus Sarantola

Äänenjohtaja, alttoviulu

Opiskelin alttoviulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa Jouko Mansneruksen sekä Münchenissä Oscar Lysyn johdolla. Olen opiskellut myös barokin ja klassismin esittämiskäytäntöjä Amsterdamin Sweelinck-konservatoriossa, jossa opettajana toimi Lucy van Dael.

Olen toiminut alttoviulun äänenjohtajana Lappeenrannan kaupunginorkesterissa vuodesta 1992 sekä viransijaisena useissa orkestereissa, joista mainittakoon Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Tampere filharmonia (äänenjohtajan sijaisuus) sekä Radion sinfoniaorkesteri.

Olen mukana myös Suomalaisen barokkiorkesterin, Avanti!n ja imatralaisen Sonus Borealiksen toiminnassa. Kamarimuusikkona olen esiintynyt Saksassa, Venäjällä, Japanissa, Belgiassa, Hollannisa ja Ranskassa. Lisäksi olen käynyt kertomassa musiikin historiallisista esittämiskäytännöistä kansainvälisissä kongresseissa Cincinnatissa, Portossa ja Dublinissa.

Vapaa-ajalla harrastan katiskalla kalastamista, muutakin vesillä liikkumista, mökkeilyä, keskiaikaisia kivikirkkoja, klassista musiikkia sekä Pentti Saarikoskea sivuavaa kirjallisuutta.

 

Taija Pelkonen

Alttoviulu, varaäänenjohtaja

Soittimeni on alttoviulu ja sen oikeastaan valitsi minulle aikoinaan Päijät-Hämeen konservatorion silloinen rehtori, kun konsan orkesteriin tarvittiin alttoja. Soittimeni matala ja sensuelli ääni kiehtoo minua.

Olen kotoisin Lahdesta ja aloitin Lappeenrannan kaupunginorkesterissa vuonna 1982.

Tykkään kuunnella ja soittaa hyvin monipuolista musiikkia laidasta laitaan.

Lempipaikkani on koti ja Saimaan rannat sekä kesämökki Puumalassa.

Helka Seppälä

Kontrabasso, äänenjohtaja

Musiikki on aina ollut suuressa roolissa meidän perheessä ja varmaan sen takia halusin toteuttaa itseäni muusikkona jo hyvin nuorena. Lyhyen aikaa soittimena oli piano, huiluakin ehdittiin miettiä, mutta sitten tutustuin kontrabassoon ja ihastuin sen tummaan sävymaailmaan. Nyt melkein 20 vuotta myöhemmin voin todeta että sille tielle on jääty, eikä ihmekään onhan kontrabasso komea soitin!

Minulle musiikki toimii eräänlaisena energialähteenä ja koen hyötyväni siitä monin eri tavoin. Töiden lisäksi, kuuntelen paljon musiikkia vapaa-ajallani, musisoin isäni, veljeni ja kavereideni kanssa, laulan, soitan ja sävellän. Musiikki, jota tehdään tunteella ja laadukkaasti on minusta aina mielenkiintoinen riippumatta siitä mitä genreä se edustaa.

Helsingissä syntyneenä ja kasvaneena olen tottunut suuremman kaupungin vilkkaaseen sykkeeseen, mutta viime aikoina olen oppinut rakastamaan rentoja, hiljaisempia päiviä Lappeenrannassa, jolloin omille ajatuksille on enemmän tilaa. Lappeenrannan aarre on Saimaa, en usko että voisin ikinä kyllästyä sen kauneuteen.

Eeva-Maria Pykäläinen

Soolosello

Aloitin viisivuotiaana sellonsoiton maineikkaassa Itä-Helsingin musiikkiopistossa Csaba Szilvayn oppilaana. Opinnot jatkuivat ensin Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa mm. prof. Erkki Raution johdolla ja sen jälkeen 4,5 vuoden ajan Berliinissä Hanns Eisler -korkeakoulussa prof. Josef Schwabin selloluokalla.

Vuonna 1997 suoritin lopputukintoni ja diplomin sellonsoitossa Berliinissä. Vuosina 1995-2003 opiskelin Sibelius-Akatemian solistisella osastolla Heikki Rautasalon ja Hannu Kiisken oppilaana suorittaen sellodiplomin vuonna 2000. Musiikin maisteriksi valmistuin 2003.

Lappeenrannan kaupunginorkesterin soolosellistiksi tulin vuonna 2000.

Olen toiminut Lappeenrannan musiikkiopistossa sivutoimisena sellonsoiton opettajana vuodesta 2008.

Jarkko Launonen, äj

Sello, äänenjohtaja

Esittely tulossa

 

Lappeenrannan kaupunginorkesterin toimisto
Villimiehenkatu 1 PL 11
53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Saavutettavuusseloste

Evästeet

Neuvoja ja opastusta tämän sivuston käyttöön saat Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä, puhelin 05 616 2220 tai winkki@lappeenranta.fi.