Etusivu OhjelmistoIloista Vappua! 1.5.
Iloista Vappua!

Iloista Vappua!

ke 1.5. Lappeenranta-sali klo 14
Yhteistyössä Rakuunasoittokunnan kanssa

Johtaa Erkki Lasonpalo
Solistit Iris Candelaria, sopraano ja Gabriel Suovanen, baritoni

Ohjelmassa oopperaa ja operettia, tangoa ja samppanjaa, ukkosta ja salamointia.


Liput 32 € / 22 €, opiskelijat 7 €

Konsertin kesto n. 2 tuntia, sisältäen väliajan.

Teoksista ja taiteilijoista

Sopraano Iris Candelaria valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian 
oopperakoulutuksesta vuonna 2022 opettajanaan Annika Ollinkari. Tätä ennen hän oli suorittanut vuonna 2019 laulumusiikin kandidaatin tutkinnon samaisessa opinahjossa. Hän on esiintynyt monissa oopperaesityksissä eri produktioissa laulaen mm. Yön kuningatarta ja Paminaa Taikahuilussa, Verdin Aidassa, Uljas Pukkisin oopperassa All the Truths We Cannot See, Tshernobylin tarina ja mm. Brittenin Albert Herringin Miss Wordsworthin.

Iris on esiintynyt solistina monilla festivaaleilla ja konserteissa ja hän oli mukana konserttielokuvassa Helsingin talvipuutarhassa vuonna 2021. Iris Candelaria voitti Lappeenrannan laulukilpailun 1. palkinnon ja kilpailun yleisöpalkinnon vuonna 2023. 
Aiemmin hän oli menestynyt mm. voittaen Savonlinnan Oopperajuhlien Timo Mustakallio –laulukilpailun 1. palkinnon vuonna 2019.

Baritoni Gabriel Suovanen on syntynyt Tukholmassa vuonna 1974. Hänen ensimmäinen soittimensa oli viulu, mutta laulaminen on aina seurannut mukana. Suovanen debytoi yhdeksänvuotiaana poikasopraanon osassa Oscar-teatterin NINE-musikaalissa. Tämän jälkeen hän lauloi lukuisia poikasopraanorooleja Tukholman Kuninkaallisessa Oopperassa.

Suovanen opiskeli laulua sekä Sibelius-Akatemiassa että Tukholman oopperakorkeakoulussa. Nimitys Ruotsin radion nimikkovierailijaksi kaudella 1997–1998 toi Suovaselle lukuisia konsertteja ja nauhoituksia. Hän on menestynyt useissa kansainvälisissä laulukilpailuissa, mukaan luettuina Timo Mustakallio -laulukilpailun voittaminen 1998 sekä kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun kolmas sija 1999. Hän on myös ensimmäisen Karita Mattila -palkinnon vastaanottaja vuonna 2000. Gabriel Suovanen on vieraillut kaikissa Pohjolan merkittävimmissä oopperataloissa sekä useissa eurooppalaisissa oopperataloissa. Oopperatyönsä lisäksi Suovanen on aktiivinen konserttisolisti ja liedlaulaja sinfoniaorkestereiden solistina. 


Rakuunasoittokunta
on 34-henkinen soittokunta, jonka kotipaikka on Lappeenrannassa, Maasotakoulun yhteydessä. Rakuunasoittokunta esiintyy pääasiassa Itä-Suomen alueella. Vuonna 1921 Lappeenrantaan perustettiin Ratsuväkiprikaati ja sen yhteyteen soittokunta. Soittokunnan nimi on muuttunut vuosien saatossa useita kertoja ja vuonna 1990 soittokunta sai nimekseen Rakuunasoittokunta. Soittokunta esiintyy säännöllisesti Lappeenrannan kaupunginorkesterin sekä lähiseudun puhallinorkesterien kanssa. Muina yhteistyökumppaneina mainittakoon Lappeenrannan musiikkiopisto, monet kuorot ja alueen seurakunnat. Soittokunnan taiteellisena johtaja toimii musiikkikapteeni Risto Sojakka.

Lippujen hinnat

Peruslippu 32 €

Eläkeläiset 22 €

Opiskelijat  7 €

Alle 16-v. ilmaiseksi konsertiin

Lappeenrannan kaupunginorkesterin toimisto
Villimiehenkatu 1 PL 11
53101 Lappeenranta

Lappeenrannan kaupungin henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Saavutettavuusseloste

Evästeet

Neuvoja ja opastusta tämän sivuston käyttöön saat Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkistä, puhelin 05 616 2220 tai winkki@lappeenranta.fi.